images.jpg
28870689_2058577907687505_6551511768647073792_o.jpg
RarfumuriRefan.Ro_.gif
CONCENTRATIA PARFUMURILORIn parfumerie nu se foloseste alcool cu concentratia de 100 grade, deoarece fiind foarte puternic produce leziuni ale pielii. Se foloseste alcool cu concentratia de 55-85%, in functie si de concentratia substantei aromate.La parfum extract se foloseste in general un alcool mai concentrat, mai tare. Aceasta concentratie a alcoolului inseamna ca este vorba de o solutie de alcool in apa, de exemplu alcool 85% inseamna 85 parti alcool, 15 parti apa. Sunt complet eronate informatiile furnizate de vanzatoarele din magazinele de specialitate, care, vazand concentratia de alcool de pe spatele ambalajului, a carei inscriptionare este obligatorie, sustin ca aceasta ar fi concentratia de substanta aromata! Ca atare, concentratia pe care o puteti gasi pe spatele sticlutelor de parfum nu inseamna ca 85% este alcool si 15% parfum.


Calitativ, parfumurile sunt impartite in cinci categorii:Cel mai dens este parfumul pur, ce contine 22% compusi aromatici. Spre deosebire de femei, exista foarte putine parfumuri pure pentru barbati, si acelea sunt destul de scumpe. Motivul este ca o concentratie asa de mare este evitata de barbati pentru ca are ca si consecinta un miros mult prea puternic. De fapt, asta e una dintre principalele diferente intre parfumurile de femei si cele de barbati, cele de femei sunt mai puternice, facute sa iasa mai mult in evidenta.

Urmatoarea clasata este apa de parfum (eau de parfum). E mai slaba decat parfumul, continand 15-22% compusi aromatici.

Urmeaza apa de toaleta (eau de toilette). Este mai slaba decat precedentele doua, lucru reflectat in concentratia de compusi aromatici.

Urmeazaapa de colonie (eau de cologne). Este destul de slaba – are 4% compusi aromatici. Mirosul dureaza de obicei doar cateva ore.

Ultima clasata este apa rece (eau fraîche). Este cea mai slaba, avand 1-3% compusi aromatici.


La ora actuala, doar o singura fabrica din lume poate produce parfum extract cu o concentratie a substantei aromate de 24% - 30% (maxim posibil). Este vorba de Tehnicoflor, din cadrul concernului francez Piver.Concentratia substantei aromate nu se trece pe sticluta de parfum; acest lucru nu il veti intalni nici in magazin.
Refan Parfum

Refan Parfum

 Lady's

Lady's

Magazin make-up
Name
Email
Comment
Or visit this link or this one